Onze Auto in Zeist

De eerste auto van Onze Auto in Zeist staat er al, aan de Bergweg/Berkenlaan. Hoe werkt het nou voor jou als je mee wilt doen?

Vraag je eens af: hoe vaak heb je de auto nu écht nodig? Moet je een auto (als je die hebt) altijd ter beschikking hebben? Vind je het zonde om zoveel te betalen voor die eigen auto? Of heb je juist geen mogelijkheden of geen interesse om zelf een auto te bezitten? Gebruik maken van een deelauto kan dan erg handig zijn. Als 1ste auto, of als 2de auto.

Onze Auto in Zeist werkt alleen met volledig elektrische auto's. Da's duurzaam. Bij het maken van een elektrische auto is wel meer CO2 uitstoot. Dat wordt meer dan gecompenseerd tijdens het gebruik, ook bij het rijden op 'grijze' stroom. We hebben ook nog een dubbel voordeel: alle publieke laadpalen in Nederland leveren groene stroom. De laadpalen in Zeist die sinds 2017 zijn geplaatst bovendien ook nog gegarandeerd duurzame Nederlandse (regionale) stroom.

Duurzaam is mooi, maar dan de kosten. Maak eens de rekensom. Via de site van de ANWB kun je de kosten van een auto heel goed berekenen en neem je alle kosten mee.

De kosten voor de deelauto's (voor particulier dus inclusief btw):

                                                                                      Greenwheels Regelmatig      Onze Auto

Abonnement particulier p maand            EUR 25,-                                              EUR 10,-

Prijs per uur                                                          EUR 4,-                                              EUR 3,50

Prijs voor een hele dag                                  EUR 39,-                                              EUR 25,-

Prijs per km                                                          EUR 0,29 (1 okt 2018)              EUR 0,20

Een eigen auto (middenklasser, zoals via Onze Auto) van maximaal een jaar of 8 kost al gauw EUR 400 per maand voor een particulier inclusief de kosten voor afschrijving, onderhoud, verzekering, wegenbelasting. Brandstof komt er nog bij.

Als je de auto gemiddeld 6 uur per week gebruikt voor 3 gemiddelde ritjes (zo'n 30 km enkele reis), kost het via Onze Auto zo'n EUR 215. Via Greenwheels is dat EUR 295. Allebei de opties zijn zo aanzienlijk goedkoper dan de eigen auto.